Aikido-stage Peter Van Marcke (5de Dan)

Beste leden,

Vandaag gaan we naar een stage van Peter Van Marcke in de G.U.S.B. in Gent.

We spreken af om 18u45 aan het sportcentrum van Bredene. Wegens de stage kunnen we vandaag geen les geven  in onze dojo.

Wij schatten terug te zijn om 23u00.

 

 

Tot vanavond!

Davy!

 

 

Wie is Peter Van Marcke?

Peter Van Marcke is hoofdleraar van Shu Shin Kan Mortsel. Hij begon met aikido toen hij 10 was, in 1976. Hij studeerde aikido bij vele leraren in binnen- en buitenland. Zijn voornaamste leraren waren Sugano shihan (sinds 1982), Tamura shihan (sinds 1987) en Yamada shihan (sinds 1987). Zij waren in hun jeugd alle 3 rechtstreekse, living-in leerlingen van O-sensei Morihei Ueshiba, de stichter van aikido. Om hun lessen te volgen reisde Peter gedurende meer dan 20 jaar regelmatig naar heel wat landen in Europa, naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Gedurende zijn intensieve zoektocht naar aikido, verbleef hij enkele langere perioden aan de New York Aikikai, in de dojo van Yamada sensei en verbleef hij vaak in Frankrijk, op stage bij Tamura sensei, om zich te verdiepen in het onderricht van Tamura shihan, Sugano shihan en Yamada shihan.

Peter geeft zelf aikido lessen sinds 1986 en geeft regelmatig aikido stages in binnen- en buitenland. In 2000 opende hij de aikido dojo Shu Shin Kan in Mortsel.

Peter behaalde de graad van godan (5e dan) van de Aikikai Honbu dojo in Tokyo, de leraarsgraad
van Shidoin en de graad van Trainer A bij het BLOSO.

Van opleiding is Peter licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, geaggregeerde voor het Hoger Secundair Onderwijs en bijzonder licentiaat in de Bedrijfsinformatica. Beroepshalve is hij opleidingshoofd van de opleiding Informaticamanagement en multimedia van Lessius Mechelen.

bron: http://aikikai.be/peter/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: